Home » Vrijstaand passiefhuis in Bodegraven

Vrijstaand-passiefhuis-in-Bodegraven

Vrijstaand passiefhuis in Bodegraven

Op vrijdag 11 november 2011 – de landelijke dag van de duurzaamheid – werd het buitenHUIS in Bodegraven officieel in gebruik gesteld door wethouder Vroomen van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

PLADEKO RAMEN EN DEUREN B.V. heeft de ramen en deuren  in dit passiefhuis, het zogenoemde buitenHUIS, verzorgd. Van raam en deur tot de complete aansluiting en dichting van de kozijnen op de muren.

Het buitenHUIS te Bodegraven is een vrijstaande woning die blijkens metingen aan de strenge internationale passiefhuisnorm voldoet. Dit houdt in dat de woning zeer goed is geisoleerd en kierdicht is gebouwd. In de woning zijn tal van innovatieve technieken toegepast, waardoor de woning meer energie opwekt dan verbruikt. Berekeningen en metingen van DWA hebben inmiddels bevestigd dat de passiefhuisnorm wordt behaald.

Licht en lucht zijn nodig om gezond te wonen. De woning is daarom royaal voorzien van te openen ramen, die in gesloten stand echter perfect zijn afgedicht. Wij hebben hiervoor het kozijntype Thermo3 (de voorloper van de Thermo Passiv) van Internorm toegepast, voorzien van beglazing met een Ug-waarde van 0,6. De combinatie van dit kozijn met deze beglazing en de goede aansluiting en afdichting van het kozijn op de muur zorgt ervoor dat de warmteverliezen tot een minimum beperkt blijven.

De voordeur met zijlichten en de achterdeur zijn uitgevoerd in goedisolerende en hoogwaardige deuren van Topic. De échte passiefhuisdeuren! Beide deuren zijn meegenomen in de metingen voor de luchtdichtheidstest.

Duurzaam en gezond bouwen heeft de toekomst. Het landelijk beleid is om in 2020 energieneutraal te bouwen. Het buitenHUIS voldoet daar al aan en gaat zelfs een stap verder door meer energie op te wekken dan in huis op jaarbasis nodig is. Het overschot is voldoende om met een toekomstige elektrische auto 15.000 kilometer per jaar te rijden.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van het toepassen van onze ramen en deuren in uw woning, dan nodigen wij u graag uit om contact met ons op te nemen!

Pladeko Ramen en Deuren