internorm

Home » Internorm-kozijnen » Onderhoud en garantie

Onderhoud en garantie

ONDERHOUDS- / REINIGINGSMIDDELEN INTERNORM:

ALGEMENE INFORMATIE 
VOOR REINIGING, VERZORGING EN ONDERHOUD

Internorm producten zijn onderhoudsvriendelijk, gemakkelijk te reinigen en te verzorgen.

Als u rekening houdt met de volgende reinigings-, verzorgings- en onderhoudsrichtlijnen, zult u veel vreugde hebben van uw Internorm-producten.
Om een schone oppervlakte, goedlopend beslag en goed sluitende dichtingen te behouden let u dan s.v.p. op de volgende onderhouds tips.

 • Gebruikt u voor de reiniging de speciale Internorm-onderhoudsproducten, die u kunt krijgen of bestellen via uw Internorm vakhandelaar. Let u er a.u.b. op dat middelen met een onbekende samenstelling vaak een lange termijn schade veroorzaken kunnen.
 • Externe bouwonderdelen zijn niet alleen onderhevig aan weersinvloeden, maar ook aan een versterkte invloed door rook, industriegassen en agressief rondvliegend fijnstof. Afzettingen van deze stoffen kunnen in verbinding met regen- en dooiwater de oppervlakken beïnvloeden en het aanzien van het oppervlak veranderen.
 • Externe delen moeten daarom gereinigd worden (minstens 2 x per jaar of afhankelijk van de vervuilingsgraad vaker), om een mogelijk vastzetten van vuil te voorkomen.
 • Des te sneller de vervuilingen van het oppervlak worden verwijderd, des te eenvoudiger is het reinigen.
 • Houdt u rekening met de aanvullende richtlijnen in uw garantie-, verzorging- en onderhoudsboekje en de veiligheids- en gebruiksaanwijzingen op de diverse onderhouds- en reiningsproducten.

Glasreiniging:
Vervuilde glasoppervlakken moeten vochtig met water, spons, zeem etc. gereinigd worden. Aan het water kunnen gebruikelijke glasreinigers zonder schurende bestandsdelen toegevoegd worden.
Aansluitend moet het glasoppervlak vochtig na gereinigd worden met water.
Er mogen geen metalen voorwerpen (bijv. scheermesjes, staalwol e.d.) gebruikt worden!
Voor de reiniging van het glasoppervlak mogen geen alkalische washandjes, zuren of fluoridehoudende reinigingsmiddelen gebruikt worden.

Beslag onderhoud:
Om de ongestoorde werking van de bewegende beslag onderdelen voor de lange termijn te behouden, moeten deze eenmaal per jaar geolied worden.
De bewegende delen blijven hierdoor soepel lopen en voor de lange termijn goed functionerend.

 • BESLAG – FIT (200 ML)
  De bewegende beslag onderdelen worden met het beslag-fit gesmeerd. Eenvoudig en gericht gebruik op grond van de sproeiknop met capillair buisje.
 • BESLAG OLIE (20 ml)
  De zichtbare beslag onderdelen worden met het beslag olie kort besproeit.
  Slechts 1 of 2 x op de sproeiknop drukken.

Onderhoud dichtingen:
De verschillende dichtingen moeten minstens eenmaal per jaar voor een juiste functionering gereinigd en ingevet worden.

 • ONDERHOUDSMIDDEL VOOR DICHTINGEN (50 ml)
  Het onderhoudsmiddel wordt op een goed zuigende doek aangebracht, en hiermee worden de dichtingen ingevet.
  Het onderhoudsmiddel handhaaft de soepelheid van de dichtingen en verhindert daarmee een voortijdig bros worden van de dichtingen.

 

KUNSTSTOF-OPPERVLAKKEN
Voor het gebruik van speciale reinigers of conserveringsmiddelen moet de aanwezige vervuiling door een voorreiniging verwijderd worden. Gebruikt u daarvoor alleen zuiver water, indien nodig met geringe toevoeging van een neutraal reinigingsmiddel (uitsluitend pH-neutrale reinigingsmiddelen met pH-waarde tussen 5 – 8) bijvoorbeeld afwasmiddel in een gebruikelijke verdunning. Deze reinigingsmiddelen mogen maximaal 25°C zijn. A.u.b. geen stoomstraal apparaten gebruiken!

 • INTENSIEF-REINIGER
  en conserveringsmiddel voor kunststof hard, wit (500 ml)

Deze reiniger verwijderd hardnekkige vervuilingen op wit kunststof oppervlakken.
Industrie- en autogassen als ook afzettingen van oliegestookte verwarmingen en algemene huishoudelijke vervuilingen laten zich grondig en snel verwijderen. Deze reinigingsmiddelen zijn huidvriendelijk, antibacterieel, antistatisch, niet brandbaar, biologisch afbreekbaar en daarmee milieuvriendelijk.

 • DECOR-REINIGER
  en conserverer voor met folie beklede kunststof profielen (500 ml)

Deze reiniger verwijderd hardnekkige vervuilingen op met folie beklede kunststof oppervlakken.

 

ALUMINIUM-OPPERVLAKKEN
De reiniging van de oppervlakken mag niet onder direct zonlicht (zonstraling) gebeuren. De oppervlak temperatuur mag maximaal 25°C zijn. Voor de reiniging zijn daarvoor geschikte doeken te gebruiken, die de oppervlakten niet bekrassen. Men mag niet te sterk wrijven.

Voor het gebruik van speciale reinigers of conserveringsmiddelen dient men de aanwezige vervuiling door een voorreiniging te verwijderen. Gebruikt u daarvoor alleen zuiver water, indien nodig met geringe toevoeging van een neutraal reinigingsmiddel (uitsluitend pH-neutrale reinigingsmiddelen met pH-waarde tussen 5 – 8) bijvoorbeeld afwasmiddel in een gebruikelijke verdunning. Deze reinigingsmiddelen mogen maximaal 25°C zijn. A.u.b. geen stoomstraal apparaten gebruiken.

 

 • POWDER-POLISH
  Reiniger en conserveringsmiddel voor gladde gepoedercoate aluminium oppervlakken (500 ml)

De Powder-Polish-Reinigingsconserverer is voor de basisreiniging van nieuw ingebouwde poedercoat gelakte vlakken en voor licht vervuilde gepoedercoate aluminium delen geschikt.

Het conserveringsmiddel dient ervoor om op het oppervlak een filmlaag met tijdelijke werking tegen het vastzetten van vuil en met een waterafstotende werking aan te brengen. Dit conserveringsmiddel verbetert ook het aanzien van het oppervlak.

Deze conservering (filmlaag) moet van tijd tot tijd vernieuwd worden.

Het onderhoudsmiddel voor gepoedercoate aluminium oppervlakken is ook voor nat gelakte oppervlakken (bijvoorbeeld gelakte deurvullingen) geschikt.

Voor oppervlakken met een fijnstructuur coating (HF en HFM) wordt de toepassing van deze reiniger / conserveringsmiddel niet aanbevolen, omdat polijstresten in het onregelmatige oppervlak achterblijven kunnen. Omdat deze oppervlakken in hoog weersbestendige poedercoating zijn uitgevoerd, is de reiniging met zuiver water met afwasmiddel toevoeging voldoende.

 

 • ELOXAL-POLISH
  Reiniger en conserveringsmiddel voor geanodiseerde aluminium oppervlakken (500 ml)

De Eloxal-Polish-Reinigingsconserverer is voor de basisreiniging van nieuw ingebouwde geanodiseerde vlakken en voor licht vervuilde geanodiseerde aluminium delen geschikt.

Het conserveringsmiddel dient ervoor om op het oppervlak een filmlaag met tijdelijke werking tegen het vastzetten van vuil en met een waterafstotende werking aan te brengen. Dit conserveringsmiddel verbetert ook het aanzien van het oppervlak.

Deze conservering (filmlaag) moet van tijd tot tijd vernieuwd worden.

 

HOUT-OPPERVLAKKEN BIJ HOUT-ALUMINIUM ELEMENTEN
Voor de reiniging van hout oppervlakken in het binnen bereik gebruikt u het beste milde reinigingsmiddelen zoals verdund afwasmiddel of zeepsop. Omdat de hout oppervlakken in het binnen bereik niet onderhevig zijn aan weersinvloeden en niet aan slijtage door regen en zonlicht onderhevig zijn, is een verfbeurt niet nodig. Vermijd u schurende, etsende en oplossingsmiddel houdende reinigingsmiddelen. Gebruikt u uitsluitend zachte poetsdoeken, om het lakoppervlak niet te bekrassen.

Kozijn reinigingsmiddelen bevatten geringe sporen van alcohol en salmiak. Deze middelen zijn goed geschikt voor het reinigen van glasoppervlakken als ook voor de reiniging van houten kozijnprofielen. Droogt u de houten profielen na de reiniging met een droge, zachte doek zuiver af, omdat een te lang inwerken van alcohol de gelakte oppervlakken week maken kan.

 

Technische wijzigingen, zins- en drukfouten voorbehouden.
Internorm-International GmbH is ARA-Licentiepartner: het licentienummer is 4477.

Garantie van uw Internorm producten

U HEEFT GEGARANDEERD LANG PLEZIER VAN UW INTERNORM RAMEN EN DEUREN.

Als de toonaangevende en grootste internationale raamproducent van Europa kijkt Internorm terug op meer dan 90 jaar ervaring in trendsettende raam- en deuroplossingen van buitengewone betrouwbaarheid en lange levensduur.

Dit kan Internorm u garanderen:

Garantie

Garantie / uittreksel:

De volledige tekst van de garantiebepalingen, de precieze voorwaarden en wat u in het geval van garantie moet doen, kunt u vinden in het handboek van Internorm voor verzorging, onderhoud en garantie. U krijgt dit boekje bij de levering van uw Internorm-Producten.

De versie is ook als pdf in te zien door op deze link te klikken.

Pladeko Ramen en Deuren