BENG-woning

Home » BENG-woning
Home » BENG-woning
Gold level keurmerk
N
Service partner
Vakkundig advies

Internorm kozijnen

Topic voordeuren

Schlotterer zon- en insectenwering

Wolf bouwsysteem

Purenit

Met een BENG-woning draagt u bij aan het milieu dankzij optimale energiebesparing. Tot 2020 werd de energieprestatie van een pand uitgedrukt in EPC, ook wel bekend als energieprestatiecoëfficiënt. Vanaf 2021 is een nieuwe norm geïntroduceerd. Deze norm wordt ook wel BENG genoemd. Een BENG-woning is een bijna-energieneutraal-gebouw. Op korte termijn moeten alle nieuwe gebouwen bijna-energieneutraal zijn in Nederland.

De drie indicatoren van een BENG-woning

Bij een BENG-woning wordt naar drie verschillende indicatoren gekeken voor (bijna) energieneutraal wonen. Deze indicatoren bieden een duidelijk beeld voor de verwachtingen van opdrachtgevers, architecten, aannemers en ontwikkelaars. De eerste eis betreft de hoeveelheid energie die nodig is om een gebouw te koelen of te verwarmen. Om aan deze eis te voldoen, is een optimale luchtdichtheid, goede isolatie en een juiste oriëntatie van het gebouw nodig. Als tweede eis wordt er gekeken naar de hoeveelheid energie die er nodig is om in de energiebehoefte van het gebouw te voorzien. De derde en laatste eis is dat er van nieuwe gebouwen verwacht wordt dat er in het nieuwe gebouw voor minstens 50 procent gebruik gemaakt wordt van hernieuwbare energie. Hieronder valt zonne-energie, windenergie en biomassa. Bekijk de producten in ons assortiment die bedragen aan energiebesparing, zodat ook u profiteert van de energiebesparing van een BENG-woning.
Belangrijk hierbij is dat onze kozijnen inclusief beglazing in de database van het BCRG zijn opgenomen met de beste isolatiewaarden. Energie adviseurs en architecten halen uit deze database hun informatie.

Vraag om vakkundig advies

Door ramen en deuren van Pladeko Ramen en Deuren te gebruiken, zorgt u ervoor dat een woning of project aan de BENG-eisen kan voldoen. Onze deuren en ramen van driedubbelglas zorgen voor energiebesparing, waardoor uw energiekosten flink dalen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het realiseren van een BENG-woning? Vraag ons vakkundige personeel om deskundig advies. U bereikt ons via 0493 – 31 85 61 of info@pladeko.nl. U bent ook van harte welkom in onze showroom in Deurne, vlak bij Eindhoven.

Pladeko voor al uw ramen en deuren

Neem contact opBel ons

Pladeko Ramen en Deuren